Design of remover system for conveyor lines of food industry

Authors

  • Александр Михайлович Ласица Omsk State Technical University, Omsk, Russia https://orcid.org/0000-0002-7187-6400
  • Илья Андреевич Бородихин Limited Liability Company «Unilever-RUSSIA», Omsk, Russia https://orcid.org/0000-0003-1434-9011
  • Петр Александрович Лисин Omsk State Agrarian University named after P. A. Stolypin, Omsk, Russia
  • Леопольд Викторович Брижанский Michurinsk State Agrarian University, Michurinsk, Russia

DOI:

https://doi.org/10.25206/1813-8225-2020-169-11-16

Keywords:

conveyor lines, remover system, cryoscopic temperature, degree of crystallization, ice cream production

Abstract

The article shows that when designing a remover system for conveyor lines of the food industry it is necessary to consider all stages of the technological process. Thermodynamic calculations showing the effect of the degree of crystallization of water, cryoscopic temperature and crystallization rate are presented. The estimation of different methods for approximating temperature dependencies is given. A significant effect of the state of the surface on the separation force of remover is revealed. Recommendations on the setting technological parameters are given.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Александр Михайлович Ласица, Omsk State Technical University, Omsk, Russia

кандидат технических наук, доцент (Россия), доцент кафедры «Физика» Омского государственного технического университета, г. Омск.

Илья Андреевич Бородихин, Limited Liability Company «Unilever-RUSSIA», Omsk, Russia

инженер производства ООО «Юнилевер-Русь» (филиал), г. Омск.

Петр Александрович Лисин, Omsk State Agrarian University named after P. A. Stolypin, Omsk, Russia

доктор технических наук, профессор (Россия), профессор кафедры «Продукты питания и пищевая биотехнология» агротехнологического факультета Омского государственного аграрного университета имени П. А. Столыпина, г. Омск.

Леопольд Викторович Брижанский, Michurinsk State Agrarian University, Michurinsk, Russia

кандидат технических наук, доцент (Россия), доцент кафедры «Математика, физика и информационные технологии» Мичуринского государственного аграрного университета, г. Мичуринск.

Downloads


Abstract views: 10

Published

2020-03-10

How to Cite

[1]
Ласица, А.М., Бородихин, И.А., Лисин, П.А. and Брижанский, Л.В. 2020. Design of remover system for conveyor lines of food industry. Omsk Scientific Bulletin. 1(169) (Mar. 2020), 11–16. DOI:https://doi.org/10.25206/1813-8225-2020-169-11-16.

Issue

Section

Mechanical Engineering and Engineering Science

Similar Articles

You may also start an advanced similarity search for this article.